top of page
Vyhledat

Odpovědi


Ahoj moji psí kamarádi,


ráda bych dnes něco štěkla vašim páníčkům.. moc moc nás těší, že si k nám našlo cestu už tolik tlapiček, a že se k nám pravidelně vracíte! Většinou posloucháme slova chvály, často nás i doporučujete dál a za to jsme nesmírně vděčné a děkujeme!

..občas se, tak jako všude ale najde nějaký rejpálek, většinou někdo, kdo u nás v salonku ani s pejskem nebyl, ale má potřebu svůj názor na nás zveřejnit v různých recenzích a komentářích.

Proto bych ráda, jakožto šéfová salonku objasnila ta témata, která rejpálci nejčastěji řeší.


Za prvé, protože peníze jsou až na prvním místě- jak se u lidí štěká- vám štěknu o našich cenách..

Prý jsme drazí jako v Praze! V Praze jsme pár let stříhaly a po přestěhování sem do Křižatek si ceny ponechaly, některé dokonce ponížily. A to i přesto, že rapidně vzrostly ceny energií, které hojně využíváme. Hodně protopíme, protože vás cachtáme ve vodičce a máme hodně vlhka, hodně protočíme vody, fény, vysavač, strojky a další zařízení také hodně spolknou.. a samozřejmě také nestříháme na černo!


Dalšími náklady pro nás, které pochopitelně musíme v cenách promítnout je kosmetika. Na té rozhodně nešetříme, chceme vám dát jen to nejlepší! Každý se u nás vykoupe v kvalitním šamponu, na míru vybraném podle potřeb srsti a kůže, zrovna tak kondicionéry/balzámy/rozčesávače. Každému ošetříme ouška šetrným veterinárním pudrem/roztokem, každému navoníme a ošetříme zoubky přírodním olejíčkem od Dokonalé lásky, ošetříme oči, případné vyrážky, bebíčka, parazity pomocí vhodných přípravků..


A péče o vás tímto rozhodně nekončí, každý den pereme veškeré použité ručníky, úvazy. Každý den, a po každém pejskovi dezinfikujeme stůl, vanu. Večer vytíráme celý salonek, pravidelně prostor také ošetřujeme proti případným parazitům. Jedině tak si můžeme náš salon udržet voňavý, aby se vám u nás líbilo, a hlavně takový, aby vám nehrozil jakýkoliv přenos například zánětů oušek, očí, parazitů, kožních infekcí..


Péče o naše nářadí není zdaleka jen v umývání a dezinfekci, nůžky a stříhací hlavice se pravidelně brousí, mnohdy je to potřeba po ostříhání jediného zacuchaného nebo zaprášeného pejska.


V neposlední řadě by nás také tato práce měla živit, je to fyzicky velmi náročná práce, to vám jistě potvrdí každý střihač, a možná i vy, zákazníci, kteří u svého pejska při stříhání zůstáváte, to vidíte.

Není tedy možné takovou práci vykonávat dlouhodobě osm hodin denně, tak jako jiná zaměstnání. Když pominu paničky ruce a záda, musím zdůraznit, že každý náš zákazník dostává takovou péči, jakoby byl náš, nespěcháme, nepracujeme na principu pásové výroby! Věříme, že za takový přístup nám milující majitelé naše ‘‘Pražské‘‘ ceny rádi tolerují.


Pražské ceny si tedy hodláme ponechat, protože nás se při nákupu kosmetiky, platbě energií, vody, odvodů, úklidových prostředků ani při broušení náčiní také nikdo neptá, zda stříháme mimo nebo v Praze, nikdo nám slevu nedává. A zrovna tak my si za vydělané penízky koupíme máslo a vajíčka a pro mě granulky za Pražské ceny.


Moji zákazníci jistě také vědí, že u nás sem tam ušetří na nějaké akci a nejeden hafík si od nás odnesl domů dáreček v podobě mlsání, vzorečků kosmetiky nebo i drobnou hračku!




Další ‘‘problém‘‘ jsou nestandardní střihy. Často čteme komentáře, že nejsme znalí, jak má vypadat bišonek, vlkodav, že jorkšír se nestříhá a podobně. Tady je to snadné, my upravujeme na přání zákazníka, nelovíme poháry na soutěžích krásy pro pejsky. Upravujeme naše zákazníky tak, aby to bylo pro jejich páníčky líbivé, ale také praktické a udržitelné při domácí péči. Někdy je opravdu lepší pejsek na krátko, než v zacuchané špinavé srsti, se zapařenou kůží ve střihu, který dané rase udávají pravidla.. Jen opravdu málo našich zákazníků žádá standardní střih. Někdy se ani nám střih nemusí líbit, ale zákazník je spokojený, pejsek v pořádku a to je podstatné!

Občas bohužel přijdou pejsci v takovém stavu, nebo úpravu snášejí tak špatně, že je pro nás vítězstvím ho chlupů zbavit bez újmy, pak je to střih ne pro krásu, ale pro zdraví. Tady se mi opravdu chce vrčet, když pak čteme s paničkou komentáře, že pejsek takhle vypadat neměl!


A komentáře, že na fotkách vidíte zuby ve střizích snad ani obhajovat nebudeme! Určitě jste se také pokoušeli svého pejska někdy vyfotit..někdy má mázlou hlavu, někdy nechce stát, je na odchodu, ve skoku.. do toho si vezměte hřebínek a sčeště všechnu srst tak, jak přirozeně roste, aby nikde nebyla zmáčknutá, jak jste pejska do poslední chvíle přidržovali.. až tohle všechno ošéfujeme, pokusíme se také psí kamarády přesvědčit, že je česání, koupání, fénování, stříhání a pro ně nekonečné stání na stole baví, a že se nesmí ani hnout! Ano, občas tam prostě malý zub je! Nejsme sochaři, pracujeme s živými pohybujícími se pejsky. Věřte jen opravdu málokdy se chovají tak, jak vidíte na Youtube..Fotky pořizujeme pro vás páníčky, rádi s vámi komunikujeme a rádi ukážeme zákulisí našeho salonu, protože se opravdu za nic, co děláme nestydíme!


A poslední do nekonečna řešené téma je vyvazování. Tam už se jen odkážeme na naše webové stránky, kde o tomto tématu píšeme. Koukněte se tedy na https://www.salonjoza.com/ne%C5%BE-k-n%C3%A1m-p%C5%99ijdete a pročtěte si odstavec předsudky.



Děkujeme za trpělivost při čtení taaaak dlouhé zprávy a budeme rády, když nám i vy napíšete svou recenzi třeba na Google https://g.page/r/CVnsDpl5lu9KEB0/review nebo FB. Pokud budete mít jakékoliv připomínky, i stížnosti, prosím, podepište se pod recenzi, nebo kontaktujte přímo nás, ať můžeme problém řešit a máme šanci jej napravit:-). Nikdy se nezavděčíme všem, ale k problému se stavíme čumákem:-)


Hezký den,

Jezevčice Jóža a panička Petra, salon Jóža

19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2 Post
bottom of page